Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asche sak
spinaziesoep met linzen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
rode linzen
▢
1
ui
▢
11/4
liter
water
▢
500
gram
gehakt
▢
11/2
theelepel
zout
▢
versgemalen
peper
▢
750
gram
spinazie
▢
1
theelepel
geelwortel
kurkuma
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
3
ei
▢
1
eetlepel
fijngehakt dillegroen
of peterselie
Instructies
Week de linzen één nacht, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook.
Temper het vuur en laat ze in de gesloten pan 20 minuten doorkoken.
Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er balletjes van.
Doe de balletjes, de geelwortel, de spinazie en de rest van het zout bij de soep en laat
die nog 40 minuten zachtjes koken.
Roer er het citroensap en de eieren door.
Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Libanon