Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dügün çorbasi
bruiloftsoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
kippenbouillon
▢
3
eetlepels
boter
▢
450
gram
gehakt
▢
2
eetlepels
bloem
▢
1
ui
▢
1
theelepel
zout
▢
peper
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
4
ei
▢
citroensap
▢
¼
theelepel
kaneel
Instructies
Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Voeg het lamsgehakt toe en laat dit onder voortdurend roeren bakken tot het mooi
bruin is.
Roer er vervolgens de bloem door en laat nog 2 minuten bakken.
Doe nu het lamsgehakt, de ui, het zout, de peper en het paprikapoeder bij de hete
kippenbouillon.
Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het, met het deksel op de pan, 1 1/2
uur zachtjes koken.
Verwijder de ui.
Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al
roerend bij de soep.
Blijf roeren tot de soep heet is.
Ze mag echter niet meer aan de kook komen!!!!
Strooi de kaneel erover en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije
Feestdagen etc
Bruiloft