Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Balek çorbasi
Turkse vissoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
liter
visbouillon of half mosselvocht half water
▢
1
laurierblad
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
▢
3
eetlepels
peterselie
▢
1
mespunt
saffraanpoeder
▢
500
gram
schelvisfilet
of andere stevige vis
▢
citroensap
▢
3
ei
Instructies
Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en de saffraan toe en laat de
bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
Blijf goed kloppen.
Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij en klop tot alles goed is
opgenomen.
Roer het eimengsel door de soep en schep die direct in de soepkommen.
Garneer de soep met de rest van de peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Turkije