Wel de rijst in heet gezouten water, was hem, voeg hem bij de uien en fruit hem onder voortdurend omscheppen 8-10 minuten mee.
Voeg de suiker, zout, peper, munt, wat citroensap en zoveel water toe tot de rijst onder staat en kook de rijst gaar.
Desgewenst kunt u nog in wat olie geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel krenten en verse of gedroogde munt toevoegen.
Zet het vuur uit als de rijst het water heeft opgenomen en laat afkoelen.
Schep wat van de vulling op de 'behaarde' kant van de wijnbladeren, vouw de randen over de vulling en draai er 'sigaretten' van.
Leg de gevulde wijnbladeren naast elkaar in een pan, dek ze af met een bord, giet er citroensap en water bij en laat op middelhoog vuur nog even koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met dezelfde vulling kunt u ook paprika's en aubergines vullen. Leg op gevulde paprika's een plak tomaat.