Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fasolatha 1
bonensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
witte bonen
1 nacht geweekt
▢
2 ½
liter
water
▢
3
ui
▢
1
grote
fijngehakte wortel
▢
1 ½
eetlepel
peterselie
▢
1
eetlepel
tijm
▢
2
eetlepels
fijngehakte selderij
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
1 ½
eetlepel
olijfolie
▢
peper & zout
Instructies
Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.
Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken.
Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.
Breng het aan de kook, voeg uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe.
Laat dit ongeveer 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.
Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Griekenland