Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kotosoupa avgolemono
kippensoep met ei-citroensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
▢
1 ½
liter
water
▢
2
gesnipperde
ui
▢
2
gesneden wortelen
▢
1
gesneden stengel selderij
▢
verse
peper
▢
laurierblad
▢
zout
▢
300
gram
rijst
Instructies
Maak de kip schoon en was ze.
Plaats de kip in een pan met het water en voeg alle kruiden en groenten toe.
Breng dit aan de kook en laat ongeveer 90 minuten sudderen.
Verwijder de kip uit de bouillon en voeg de rijst toe.
Laat de soep in een gesloten pan nog 20 minuten doorkoken.
Maak de avgolemonosaus volgens basisrecept (zie volgende recept) en voeg ze aan de soep toe.
Gebruik de kip voor een ander gerecht of maak ze schoon en voeg de stukken aan de soep toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Griekenland