Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grieks slaatje met lamsvlees en oreganodressing
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
280
gram
zuivere lamsfilet
▢
peper & zout
▢
boter
▢
1
kleine
courgette
▢
200
gram
Feta
▢
150
gram
gemengde sla
▢
2
tomaten
▢
12
olijven
▢
2
eetlepels
bieslook
Voor het sausje:
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
1
ei
▢
½
teentje
knoflook
▢
½
bosje
oregano
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
dl
maïsolie
▢
l
wijnazijn
▢
peper & zout
Instructies
Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
Laat ze afkoelen.
Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
Laat ze ook afkoelen.
Mix voor het sausje de mosterd met de eidooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
Strooi er nog wat bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schenk hierbij een glaasje Retsina.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland