Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse gehaktschotel
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aubergine
▢
zout
▢
2
dl
olijfolie
▢
3
gesnipperde
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
600
gram
gehakt
▢
1
blik
tomaat
± 400 gr
▢
cayennepeper
▢
½
eetlepel
tijm
▢
½
eetlepel
oregano
▢
3
ei
▢
50
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
½
liter
melk
▢
100
gram
Parmezaan
▢
nootmuskaat
▢
300
gram
tomaat
Instructies
Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
Doe ze in een vergiet, bestrooi ze met zout, laat ze ± 30 minuten staan en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit in een grote koekenpan 1 1/2 dl olie, bak de plakken aubergine hierin aan beide kanten goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken.
Verhit de rest van de olie en bak de ui zachtjes ± 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg het gehakt toe en bak het in ± 5 minuten rul.
Voeg de tomaten en het vocht uit blik, cayennepeper, tijm, oregano en zout toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
Laat afkoelen.
Klop 1 ei los en roer het erdoor.
Verhit in een steelpan 30 gr boter, roer de bloem erdoor en voeg al roerend
scheutje voor scheutje de melk toe.
Blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan en roer er dan de kaas door.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
Klop 2 eieren los en roer ze erdoor.
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een wijde ovenschaal in.
Schep achtereenvolgens de helft van de aubergineplakken, het gehaktmengsel
en de helft van de saus in de schaal en verdeel er de rest van de
aubergineplakken, de plakjes tomaat en de rest van de saus over.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 1 uur gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Griekenland