Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse ovenschotel
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
penne rigate
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
knoflook
▢
250
gram
gehakt
▢
2
tomaat
▢
2
eetlepels
olijven
▢
75
gram
fijngesneden rauwe ham
▢
75
gram
pepersalami in reepjes
▢
2
eetlepels
basilicum
▢
1
eetlepel
fijngesneden tijmblaadjes
▢
1
eetlepel
oregano
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
crême fraiche
▢
4
ei
▢
6
bladerdeeg
▢
bloem
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
2
takjes
basilicum
▢
ovenschaal
Instructies
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met
zout beetgaar; giet af en laat afkoelen.
Verhit de olijfolie en bak de ui en de knoflook hierin zachtjes 3-4 minuten.
Bak het lamsgehakt 8 minuten zachtjes mee en voeg dan de tomaat, olijven,
ham, salami, basilicum, tijm en oregano toe.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en kaneel.
Roer de crème fraîche en 3 eieren los, roer dit van het vuur af door het
gehaktmengsel en laat het geheel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het bladerdeeg in 2 x 3 plakjes en rol het deeg met een beetje bloem
tot 2 flinke deeglappen uit.
Leg 1 deeglap op de bodem van de ovenschaal en prik er met een vork
gaatjes in.
Schep de helft van de koude pasta op het deeg, schep het gehaktmengsel op
de pasta en dek af met de rest van de pasta.
Dek de ovenschaal af met de tweede deeglap.
Klop 1 ei los met de kerrie en 1/2 theelepel zout en bestrijk het deeg met dit
eimengsel.
Maak in het deegdeksel een gaatje van 1 1/2-2 cm doorsnee en steek hierin
een schoorsteentje van aluminiumfolie, zodat het vocht kan ontsnappen.
Bak het gerecht in het midden van de oven in 40 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met
Griekse salade
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
Land van herkomst
Griekenland