Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Poka
(kaas in bladerdeeg)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
bladerdeeg
▢
1
kop
yoghurt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ei
▢
1
kop
boter
▢
4
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
1 ½
theelepel
bakpoeder
Voor de vulling:
▢
180
gram
Diverse kaassoorten
of zachte witte kaas
▢
⅛
theelepel
zout
▢
peper
▢
3
eetlepels
bieslook
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
4
eetlepels
melk
Instructies
Meng het ei, de boter, yoghurt en olijfolie door elkaar en klop met een klopper tot het een goed mengsel is.
Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en roer goed tot er een goed mengsel ontstaat.
Dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.
Meng in een andere kom de kaas, zout, bieslook en peterselie.
Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot, rol het tot een balletje, hol dat uit en vul het op met een theelepel van het kaasmengsel.
Maak het deeg om de vulling dicht en vorm er weer een bal van.
Beboter een koekblik, leg de balletjes erop en bestrijk ieder balletje met een beetje melk.
Bak de balletjes 20-25 minuten op 200°C.
Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Griekenland