Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Tartaar met Blauwaderkaas en Gekarameliseerde Witlof
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
aardappels
450 gram
▢
4
struikjes
witlof
▢
1
sinaasappel
▢
50
gram
boter
▢
1
eetlepel
basterdsuiker
▢
2
tartaartjes
▢
50
gram
blauwaderkaas
bijv. Castello Blue
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngeknipt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron of in een pan gaar.
Snijd de witlof in de lengte in 6 stukken en verwijder de harde kern.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Verhit 25 gram boter in een wok en roerbak de witlof ongeveer 2 minuten.
Voeg de basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe aan de witlof en bak nog 1 minuut mee.
Voeg het sinaasappelsap toe aan de wok en laat de witlof in ongeveer 5 minuten op matig vuur gaar worden.
Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 3 minuten.
Keer de tartaartjes en verdeel de blauwaderkaas erover.
Bak de tartaartjes nog 3 minuten met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
Giet de aardappels af en schud ze om met de rest van de boter en de fijngeknipte bieslook.
Leg de tartaartjes op borden, serveer de gekarameliseerde witlof en aardappels erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec past goed bij deze smaakvolle combinatie van tartaar en blauwaderkaas.
Voedingswaarden
Calories:
670
kcal
|
koolhydraten:
53
g
|
Protein:
36
g
|
Vet:
34
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees