Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige lamsragoûtpakketjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
550
gram
lamsvlees
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
170
gr geschilde en in ringen gesneden
ui
▢
270
gram
geschilde
ontpitte en in kleine stukjes gesneden tomaten
▢
1
eetlepel
fjngehakte rozemarijn
▢
zout
▢
peper
▢
3
knoflook
▢
140
gram
geitenkaas
▢
1
peterselie
▢
8
blaadjes
fyllodeeg
▢
2
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Snijd het lamsvlees in stukjes van 2 cm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak het vlees hierin.
Voeg de uien, de tomaten en de rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
Schil 2 knoflookteentjes, pers ze fijn en voeg ze aan het stoofpotje toe.
Stoof het geheel eerst 5 minuten zonder deksel en laat vervolgens afgedekt op zacht vuur 40 minuten pruttelen.
Verdeel de geitenkaas in grove stukken en roer die door de peterselie.
Pers het laatste knoflookteentje en voeg dit aan de kruidenkaas toe.
Verdeel het fyllodeeg in 16 rechthoekjes.
Bestrijk 8 rechthoekjes met wat olijfolie, leg er een tweede dwars overheen en bestrijk opnieuw met olijfolie.
Schik in het midden 2 eetlepels lamsragoût en 1-2 eetlepels geitenkaas.
Vouw het dicht tot een pakje, bestrijk met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes.
Leg de pakjes op een beboterd bakplaat en bak ze 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn dien ze onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Griekenland