Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettekoekjes in tomatencoulis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
ui
▢
50
gram
prei
▢
600
gram
geschilde
ontpitte en in kleine stukjes gesneden tomaten
▢
½
dl
ouzo
▢
1
laurierblaadje
▢
2
geschilde en fijngeperste knoflookteentjes
▢
kaneel
▢
zout
▢
peper
▢
150
gram
courgette
▢
80
gram
Parmezaan
▢
80
gram
paneermeel
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
2
eetlepels
munt
▢
2
ei
Instructies
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers.
Voeg de blokjes tomaat, de ouzo, het laurierblaadje en de knoflook toe, laat
de tomatensaus op laag vuur ± 15 minuten pruttelen en breng op smaak met
kaneel, peper en zout.
Rasp de courgette fijn en snijd de prei in dunne sliertjes.
Meng de courgette en de prei met de Parmezaan en het paneermeel.
Voeg de peterselie, de munt en de eieren toe en breng op smaak met peper en zout.
Rol de groentemassa tot balletjes, druk ze een beetje plat en frituur ze goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze in een op 100°C voorverwarmde oven warm.
Serveer met de tomatencoulis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Griekenland