Meng de poeder- en vanillesuiker, alle noten, de kaneel, de koekkruiden en het kruidnagelpoeder.
Snijd de vellen fillodeeg in tweeën.
Leg 1 vel fillodeeg op de bakplaat en bestrijk het met boter.
Leg het volgende vel fillodeeg erop en bestrijk het met boter.
Leg zo 5 deegvellen op elkaar.
Schep de helft van het notenmengsel erop, leg hierop weer 5 lagen met boter bestreken fillodeeg en verdeel er de rest van het notenmengsel over.
Dek af met 5 met boter bestreken deegvellen.
Kerf met een scherp mes in de bovenste deeglaag vierkantjes van 4 x 4 cm.
Bak de baklava in het midden van de oven in 50-60 minuten lichtbruin.
Honing-notensaus:
Breng in een pan met dikke bodem 3 dl water met alle ingrediënten voor de
saus aan kook en laat op matig vuur zachtjes tot de helft inkoken.
Zeef de saus en laat haar afkoelen.
Houd 2 eetlepels saus achter en verdeel de rest over de warme baklava.
Honingroom:
Klop de slagroom met de 2 achtergehouden eetlepels saus lobbig en serveer
de honingroom apart bij de baklava.
Notities / Tips / Wijnadvies
Grand dessert. Zo stelt u een echt grand dessert samen: serveer naast de baklava een schaaltje met honingroom, bolletjes vanilleroomijs en mooie koekjes, zoals amandelkruilen.