Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Roodbaarsfilet à la Picasso
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
roodbaars
(of andere witvis)
▢
2
bananen
▢
3
mandarijntjes
▢
1
blik
tropische fruitcocktail
▢
citroensap
▢
sinaasappellikeur
▢
amandelen
▢
bloem
▢
roomboter
▢
gembersiroop
▢
peper & zout
Instructies
Laat het fruit goed uitlekken.
Bananen pellen en in plakjes snijden. Pel de mandarijntjes.
Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin.
Wrijf de vis in met peper en zout en wentel door de bloem.
Schud de overtollige bloem eraf.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel de vis met citroensap en bak dan de filets in roomboter.
Niet te lang bakken, anders wordt de vis te droog.
Als de filets goudbruin zijn, leg ze in een schaal en zet deze in de oven om de vis warm te houden.
In het achtergebleven bakvocht bak je het fruit zonder de bananen.
Doe een scheut gembersiroop (naar smaak) bij het fruit.
Warm dit goed door en voeg dan pas de bananen toe.
Giet een flinke scheut sinaasappellikeur over het fruit en flambeer het.
Doe de filets op een bord en schep er het fruitmengsel naast.
Strooi amandelschaafsel over de vis en het fruit.
Serveer met gebakken aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------