Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaronisalade van Hans en Liesbeth Grunder
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
macaroni
▢
200
gram
Dikke plak schouderham
of blikje schouderham
▢
1
rookworst
▢
1
klein
potje zilveruitjes
▢
1
klein
potje augurkjes
zoetzuur
▢
1
klein
blikje ananasstukjes
▢
2
zure appel
▢
1
ui
Voor de dressing:
▢
slasaus
▢
zoetstof
▢
azijn
▢
curry
▢
Paprikapoeder
Instructies
Verwarm de rookworst in ongeveer 25 minuten (water mag niet koken) en laat daarna afkoelen. Als de worst koud is, in plakjes snijden.
Kook de macaroni al dente en giet het af. Daarna af laten koelen.
Laat de zilveruitjes, augurkjes en ananas goed uitlekken en snijd daarna in stukjes.
Snijd de ham in blokjes.
Schil de appel en snijd daarna in stukjes.
Snipper de ui.
Maak de dressing naar smaak.
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de hoeveelheid dressing naar smaak toe: eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is ook een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld de bbq.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
/
Salade