Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje hamburger
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gehakt
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
worcestershire saus
▢
1
theelepel
rozemarijn
▢
mespuntje
cayennepeper
▢
peper & zout
▢
olijfolie
Voor de garnering:
▢
1
grote
ui
in ringen gesneden
▢
Ketchup
▢
1
grote
tomaat
in plakjes gesneden
▢
augurken
▢
4
zachte witte broodjes
▢
Cheddar
Extra benodigdheden:
▢
een kookring
van 10 centimeter
Instructies
Doe de ui, knoflook, rozemarijn, ketchup, worcestershire saus, cayennepeper, peper en zout in de staafmixer en meng alles goed door elkaar.
Voeg dit mengsel toe aan het rundergehakt en kneed het goed door.
Laat het ijskoud worden in de koelkast.
Druk het gehakt stevig aan in een bakring van ca. 10 cm.
Verwijder de ring en smeer de burgers in met olijfolie.
Bak de uienringen in boter en voeg wat worcestershire saus toe.
Snijd de broodjes door en leg ze even onder de hete grill.
Bak de hamburgers in een hete grillpan met een beetje olie.
Zorg dat ze lekker aanschroeien, druk ze aan met de bakspatel.
Naar eigen smaak de hamburgers grillen.
Op het laatst eventueel nog een plakje cheddar kaas op de hamburger leggen.
Beleg het broodje met de hamburger, tomaat, gebakken uienringen, augurkensticks en ketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Vlees