Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kartoffel-selleriesalat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aardappels
▢
½
struik
bleekselderij
▢
2
zure appels met rode schil
▢
1
kip
▢
walnoot
▢
mayonaise
▢
yoghurt
▢
water
▢
peper & zout
Instructies
Schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook ze in een paar minuten gaar.
Daarna laten afkoelen.
Schil de buitenste stengels bleekselderij en snijd daarna in smalle boogjes.
Maak de dressing van ongeveer 75 ml yoghurt, 4 eetlepels mayonaise en 100 ml water en breng op smaak met peper (en eventueel zout).
Hak de walnoten grof.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Snijd de appels met schil in kleine blokjes.
Meng de aardappelblokjes, bleekselderij, kipfilet en appel door elkaar en voeg de dressing naar smaak toe.
Laat dit minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
Strooi vlak voor serveren de gehakte walnoten toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
i.p.v. gerookte kipfilet kun je natuurlijk ook rookworst gebruiken. Restje over? Deze salade smaakt heerlijk als lunch!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade