Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam ketjap met ananas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kip
▢
2
paprika
▢
400
gram
ananas
uit blik
▢
arachideolie
Voor de saus:
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
arachideolie
▢
ketjap manis
▢
sambal manis
▢
limoen
▢
basterdsuiker
▢
maizena
▢
water
Instructies
Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
Laat de ananas uitlekken.
Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
Snijd de kip in kleine blokjes.
Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer met bami of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters