Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse salade
Porties:
4
Voorbereidingstijd
4
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
sla
▢
1
komkommer
▢
1
paprika
▢
1
grote
ui
▢
125
gram
taugé
▢
een halve
winterpeen
▢
1
teentje
knoflook
Voor de dressing:
▢
walnootolie
▢
azijn
▢
gembersiroop
▢
citroensap
▢
vers
limoensap
▢
mosterd
Instructies
Maak de knoflook schoon en snijd in stukjes.
Snijd de ui in dunne ringen. Maak de taugé en paprika schoon.
Snijd de paprika in smalle reepjes.
Bak de ui, taugé en knoflook in een beetje olie tot ze glazig zijn.
Dan laten afkoelen.
Schil de komkommer en snijd over de lengte doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en snijd dan halve maantjes.
Schil de winterpeen en snijd 'm jullienne.
Meng voor de dressing alle ingrediënten naar smaak goed door elkaar en voeg de paprika, wortel en komkommer toe.
Laat dit een uurtje intrekken.
Was de sla en scheur in kleine stukjes.
Leg daarna op een groot bord en voeg alle ingrediënten toe met de dressing.
Hussel daarna een beetje door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Oosters