Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kripiek
Sambal goreng keripik kentang
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
zakken frietsticks paprika
▢
1
gesnipperde
ui
▢
1
fijngesneden lombok
▢
knoflookpoeder
▢
nootmuskaat
▢
laos
▢
chilisaus
▢
ketjap manis
▢
suiker
▢
water
Instructies
Fruit de gesnipperde ui met 1 theelepel knoflookpoeder en de gesneden lombok in een scheutje olie.
Voeg 1 theelepel nootmuskaat en 1 theelepel laos toe.
Daarna een halve theelepel ketjap manis, 2 - 3 eetlepels zoete chilisaus, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel water toevoegen.
Dit goed roeren en laten karameliseren.
Als het stroperig is, pan van het vuur halen en een beetje af laten koelen.
Niet koud laten worden, dan mengt de boemboe niet meer de frietsticks,
Doe de zakken frietsticks in een grote bak en giet de boemboe eroverheen.
Goed roeren en dan laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt lekker als bijgerecht bij een rijsttafel of gewoon als snack bij de borrel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Snack
Land van herkomst
Oosters