Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Spekkoekmoussetaartje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
een ½ spekkoek
pandan
▢
250
ml
slagroom
▢
50
gram
suiker
▢
1
eetlepel
spekkoekkruiden
▢
2
blaadje(s)
gelatine
▢
1
chocola
Ook nodig:
▢
kookring
van 7 cm doorsnede
▢
bakpapier
▢
spuitzak
Instructies
Steek met een ring een rondje uit de spekkoek.
Snijd deze in 4 gelijke plakken en leg elk apart op een bordje.
Snijd 2 reepjes spekkoek in kleine blokjes, de rest bewaar je natuurlijk voor bij de koffie ;-)
Knip smalle stroken bakpapier (5 cm) en vouw deze strak rondom de spekkoek, maak dicht met een nietje.
Week de gelatine in een bakje met koud water.
Klop de slagroom met de kruiden en suiker lobbig.
Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in een pannetje met een klein beetje water.
Als de gelatine opgelost is, voeg je een paar lepels slagroom toe: goed roeren.
Voeg dan het mengsel toe aan de opgeklopte slagroom.
Spuit het slagroommengsel op de spekkoek en zet het een paar uur in de koelkast op om te stijven.
Voor het serveren bakpapier voorzichtig verwijderen, pure chocolade over het taartje raspen en garneer met een paar stukjes spekkoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek