Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart van Onbekende Auteur 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
bloem
▢
200
gram
basterdsuiker
▢
175
gram
boter
in blokjes
▢
2
ei
losgeklopt
▢
6
appels
▢
3
eetlepel(s)
griesmeel
▢
1
tl
koek en speculaaskruiden
▢
100
gram
rozijnen
▢
2
sneetjes
witbrood
ontkorst
Instructies
Bloem, 150 gram basterdsuiker, boter, 1 eierdooier en mespunt zout met 1 el koud water mengen tot stevig deeg.
Deeg tot dikke worst vormen, strak verpakken in plasticfolie en 30 min. in de koelkast.
Oven 175 graden.
Appels schillen en kwarten in schijfjes.
Schijfjes met 2 el griesmeel, koekkruiden,rozijnen en rest van de basterdsuiker omscheppen.
Springvorm bekleden met2/3 van het deeg.
Brood in blokjes snijden en met de rest van het griesmeel over de bodem strooien. Appelmengsel erbij.
Rest van deeg uitrollenen over mengsel vlechten.
Eierdooier over rand en deegrepen strijken.
Taart in midden oven ca. 5 kwartier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart