Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme varkenssalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensfilet
(in reepjes gesneden)
▢
2
tomaat
(in plakjes gesneden)
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
250
gram
gemengde sla met rucola
▢
3
eetlepel(s)
koriander
▢
3
eetlepel(s)
munt
▢
200
gram
watermeloen
(ontpit en in blokjes gesneden)
Voor de dressing:
▢
1
eetlepel(s)
sesamolie
▢
1
Spaanse peper
(ontpit en fijngesneden)
▢
1
eetlepel(s)
geroosterd sesamzaad
▢
3
eetlepel(s)
mirin
(Japanse kookwijn)
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
Instructies
Meng het vlees met de tomaten en de olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm in een steelpan de olie voor de dressing.
Bak er de chilipeper en het sesamzaad een minuut in.
Haal van het vuur en voeg de mirin, de sojasaus en het limoensap toe.
Houd warm.
Rooster het vlees en de tomaten kort op de barbecue of in een grillpan.
Meng de sla met de munt, de koriander en de blokjes meloen.
Verdeel de salade over de 4 borden.
Leg er het vlees en de tomaten bovenop.
Giet de warme dressing over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vlees