Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Frikadel Panggang van vlees
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kattie
gemalen rundvlees
▢
½
varkensvlees
▢
10
aardappels
of 5 gekookte aardappelen en 3 sneetjes brood
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
2
ei
▢
1
kopje
water
bouillon of melk
▢
zout
▢
nootmuskaat
naar smaak
Instructies
Maak aardappelen fijn, voeg het gemalen vlees en de specerijen er bij en bak ze in een met boter besmeerd geëmailleerd bord in de oven gaar.
Wil men bij deze frikandel wat saus hebben dan neemt men een 1/2 kopje bouillon, 1 eetlepel ketjap en wat citroensap.
Giet dit er overheen maar laat de frikandel niet langer dan 5 minuten in de oven want anders wordt ze weer droog.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van rundvlees kan men ook kippevlees nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië