Maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
Was de selderie en hak die fijn.
Voeg beide toe aan het gehakttezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat en roer alles goed dooreen.
Laat het geheel 15 minuten staan sudderen en voeg op het laatst het maggiaroma erdoorheen.
Maak van de bloem met een beetje water een papjedikker dan pannenkoekenbeslag en roer dit goed door het gehakt totdat een mooie, gladde ragout ontstaat.
Laat alles afkoelen en vorm er dan kroketjes van.
Leg op een schaal het paneermeel klaar en kluts in een andere schaal de eieren.
Maak de handen van tevoren nat met koud water en neem 2 eetlepels vulling in de hand en rol er een rolletje van.
Wentel elk rolletje een keer door het paneermeeldan door de geklutste eieren en daarna nogmaals door het paneermeel.
Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketjes lichtbruin. Serveer ze warm met piccalilly.