Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische pasteitjes 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1000
gram
gehakt
half om half
▢
½
dl
water
▢
2
ui
▢
1
stengel
prei
▢
½
dl
slaolie
▢
6
takjes
selderie
▢
peper & zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepel
nootmuskaat
▢
bloem
▢
pasteideeg
Instructies
Zet het gehakt met het water op en maak het goed rul.
Pel de uien en snipper ze fijn, maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
Laat in een pan de slaolie heet worden en fruit hierin de prei en de uien glazig en voeg dit daarna aan het gehakt toe.
Was de selderie en hak die fijn en doe dit tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat bij het gehakt.
Roer alles goed om en laat het geheel ongeveer 20 minuten staan.
Is het gehakt erg vet, voeg dan om te binden een beetje bloem toe.
Laat alles goed afkoelen en maak vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven bij 'pasteideeg'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Warme hapjes
Land van herkomst
Indonesië