Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kacang goreng
gebakken pindas)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kg
pinda's
ongebrande
▢
1
eetlepel
zout
▢
1
eetlepel
kunyit
kurkuma
▢
1
eetlepel
knoflookpoeder
▢
2
deciliter
water
▢
5
deciliter
slaolie
om te frituren
Instructies
Meng de pinda's, het zout, de kunyit, de knoflookpoeder en het water goed dooreen en laat het mengsel 20 minuten staan.
Laat in een wadjan of frituurpan de slaolie goed heet worden en frituur de pinda's hierin lichtbruin.
Laat de pinda's uitlekken en afkoelen.
Strooi op het laatst nog een beetje zout naar smaak op de pinda's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de pinda's in een goed afsluitbare pot of plastic doosje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Indonesië