Was de ketan in een zeef totdat het water helder is.
Breng de ketan met het water, het zout, de sereh en het blokje santen op een hoog vuur aan de kook.
Roer goed, totdat het water verdampt is en draai het vuur uit.
Laat de ketan 10 minuten rusten. Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor en doe in de gaatjespan de ketan en laat deze 30 tot 45 minuten gaar stomen.
Maak intussen de vulling : kook de kipfilet met een beetje water ongeveer 30 minuten zacht. Giet het water af en laat de kipfilet uitlekken.
Pluis daarna het vlees uit tot 'draadjes'.
Pel de ui en de knoflook, rasp de ui heel fijn en pers de knoflook uit.
Laat in een wadjan de slaolie goet heet worden en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg alle bumbus toe, behalve de sqnten en fruit ook dit goed mee.
Voeg dan het kippenvlees toe en roer dat totdat alles is vermengd.
Rasp het blokje santen en laat de santen erbij smelten.
Als de vulling goed droog is, verwijder de blaadjes en sereh.
Neem op een stukje plastic- of aluminiumfolie een schepje warme ketan, druk de ketan plat en leg er een eetlepel vulling op.
Rol de rijst om de vulling en sluit dan de folie.
Het moeten mooie rolletjes worden, de vulling mag er niet 'uitlopen'.
Serveer de lempers warm.
De lempers kunnen kant en klaar worden ingevroren en worden opgewarmd in de stoompan, magnetron of (in aluminiumfolie) in de oven.