Was de ketan in een zeef totdat het water helder is.
Breng de ketan met 1 liter water, het zout, de sereh en het blokje santen op een hoog vuur aan de kook.
Roer goed totdat het water verdampt is en draai het vuur uit.
Laat de ketan 10 minuten rusten.
Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor en doe in de gaatjespan de ketan en laat deze in 30 tot 45 minuten gaar stomen.
Maak intussen de vulling: pel de ui en rasp de ui zeer fijn, fruit de ui in de slaolie glazig en voeg het gehakt toe.
Fruit totdat het gehakt rul is. Voeg alle overige ingrediënten en bumbus toe (behalve de santen), en laat het geheel gaar worden in ongeveer 15 minuten.
Doe het blokje santen erbij en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen totdat de santen gesmolten is.
Doe het vuur uit en laat de vulling afkoelen.
Verwijder de blaadjes en de sereh.
Doe op een stukje plastic- of aluminiumfolie een schepje warme ketan, druk de ketan plat en leg er een eetlepel vulling op.
Rol de rijst om de vulling en sluit dan de folie. Het moeten mooie rolletjes worden, de vulling mag er niet 'uit lopen'.
Serveer de lempers warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
De lempers kunnen kant en klaar worden ingevroren en worden omgewarmd in de stoompan, magnetron of (in aluminiumfolie) in de oven.