30zelfgemaakte loempiavellen of 45 vellen uit de diepvries
1ei
5dlslaolie om te frituren
Instructies
Zet een pan op met 1 liter water, de kip, 2 bouillonblokjes en de salam.
Trek hiervan een bouillon in 1 1/2 uur.
Laat daarna de kip afkoelen, ontdoe de kip van botjes en vellen en snijd het vlees in stukjes. De bouillon kunt u bewaren voor soep.
Was de kool en snijd die in dunne reepjes, spoel de tauge af en laat beide uitlekken.
Laat ook de inhoud van het blik rebung uitlekken.
Was de selderie en snijd die fijn.
Pel de uien en de knoflook, snijd deze zeer fijn en fruit ze tezamen met de trassi in de slaolie in een wadjan glazig.
Voeg daarna kool, tauge en rebung toe en roer alles goed dooreen.
Voeg de peper toe en verkruimel het bouillonblokje, doe eventueel nog zout naar smaak erbij.
Voeg de gesneden kip en selderie toe en roer alles nogmaals goed om.
Laat het geheel uitlekken in een vergiet, vang het vocht op, giet dit weer terug en laat het opnieuw goed uitlekken en afkoelen (zeker twee uur).
Kluts het eitje en leg de loempiavellen klaar.
Als u vellen uit de diepvries gebruikt, leg dan in het midden van elk vel nog een half vel.
Leg er 2 eetlepels vulling op, vouw de zijkanten naar binnen, het onderste stukje naar boven en smeer het laatste stukje in met geklutst ei en vouw de loempia's dicht als een envelopje.
Laat de slaolie in een wadjan of frituurpan goed heet worden en frituur hierin de loempia's. Laat ze staande uitlekken.
Serveer de loempia's warm met een sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de loempia's die u over of te veel hebt, kant en klaar, maar ongebakken invriezen. Voor het gebruik hoeft u ze niet eerst te ontdooien.