Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese gekookte marinade
(voor 500 gr groenten of vlees)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
winterwortel
▢
1
ui
▢
gember
▢
peterselie
▢
2 ½
dl
groente- of kruidenbouillon
of gare witte bonen
▢
75
gram
gepelde pinda's
▢
½
dl
sojasaus
▢
½
dl
droge sherry
▢
½
eetlepel
sojapasta
▢
foelie
▢
tijm
▢
peper
▢
1
geperst teentje
knoflook
Instructies
Maak de groenten en de gemberwortel schoon en snijd ze in plakken.
Breng de bouillon met alle ingrediënten aan de kook en laat het 1/2 uur trekken.
Wrijf de marinade voor het gebruik door een zeef en gebruik hem warm of koud.
Laat groenten ± 15 minuten en vlees 30 minuten marineren.
Keer ze zo nodig halverwege.
Laat het voor de verdere bereiding uitlekken en dep het desgewenst droog.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Marinade
Land van herkomst
China