Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentespiesen met satésaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
paprika
▢
1
paprika
▢
½
komkommer
▢
1
prei
▢
6
stevige
tomaten
▢
1
courgette
▢
6
kleine
sjalotjes
▢
10
minuten voorgekookte
krielaardappeltjes
Voor de marinade:
▢
1
dl
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
theelepel
peper
▢
zout
Voor de satésaus:
▢
1
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
3
zeer fijn gesnipperde
sjalotjes
▢
2
uitgeperste teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
gember
▢
½
pot
pindakaas
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1-2
theelepel
sambal trassi
▢
80
ml
kokosmelk
1/2 blikje Tropical kokosmelk
▢
½
kop
water
Instructies
Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk deze over de groentespiesen.
Laat 30 minuten intrekken, waarbij u de spiesen nu en dan draait.
Rooster de spiesen ± 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue.
Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten.
De saus:
Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en gemberpoeder toe.
Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen.
Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat.
Schenk het water er in beetjes bij om de saus smeuïg te houden.
Serveer de groentespiesen met de satésaus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch