U kunt natuurlijk allerlei mooie broodjes kant-en-klaar kopen, maar nog leuker zijn deze zelfgemaakte kruidenbroodjes in terracotta bloempotjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef 250 gr bloem, 4 eetlepels bakpoeder, 1 theelepel zout en 1 theelepel mosterdpoeder.
Klop 1 ei los met 25 gr gesmolten boter en 1 1/2 dl melk.
Meng dit door het bloemmengsel.
Kneed er 4 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (dille, peterselie, bieslook en basilicum) door.
Verdeel het deeg in 8 stukken.
Vorm er rolletjes van en leg deze in 8 ingevette, schone terracotta bloempotjes.
Strijk de bovenkant glad en bak de broodjes onder in de oven in ± 40 minuten gaar.
De broodjes zijn gaar als een erin geprikte vleespen er schoon uitkomt.
U kunt ook één groot brood maken. Vorm dan van het deeg één grote rol, leg die in een ingevette cakevorm (inh. 1 liter) en bak het brood in ± 60 minuten gaar.