Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde salieblaadjes
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
36
verse
salieblaadjes
▢
1
dl
melk
▢
1
eetlepel
boter
▢
60
gram
bloem
▢
zout
▢
olie
▢
1
ei
Instructies
Was 36 verse salieblaadjes en droog ze.
Verwarm in een pan zachtjes 1 dl melk en 1 eetlepel boter tot de boter smelt.
Klop in een kom 60 gr bloem, het lauwwarme botermengsel en zout tot een glad
beslag en laat dat afgedekt ± 1 uur rusten.
Verhit in een braadpan een laagje van ± 3 cm olie (niet te heet).
Klop 1 eiwit stijf en spatel dit luchtig door het beslag.
Haal steeds een paar salieblaadjes door het beslag en frituur die in de olie goudbruin (keer ze tussentijds) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht