Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
sesamzaad
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
ui
▢
1
knoflook
▢
1
paprika
zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden
▢
1
rode peper
zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
▢
3
eetlepels
pindakaas
▢
1
blikje
ananas
4 schijfjes in stukjes gesneden (bewaar het sap)
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
8
kip
Instructies
Laat het sesamzaad in een droge koekepan, op matig vuur, in ± 7 minuten goudbruin worden.
Roer regelmatig.
Doe het over op een bord en laat het afkoelen.
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en de knoflook goudbruin.
Voeg de paprika en het pepertje toe en laat ± 3 minuten, al omscheppend, zachtjes meebakken.
Roer de pindakaas, het ananassap, de ketjap en de sambal erbij en laat nog ongeveer 2 minuten zachtjes stoven.
Rooster de kipbraadsticks in ongeveer 15 minuten boven gloeiende kool gaar.
Draai ze gedurende deze tijd regelmatig om.
Voeg de ananasstukjes en het sesamzaad aan de satésaus toe en warm deze op.
Serveer de kipbraadsticks met het sesamzaad en de satésaus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Gevogelte
/
Kip