Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kippenboutjes met cranberry-komkommerchutney
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de cranberry-komkommerchutney:
▢
1
komkommer
▢
zout
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
rode ui
▢
1
knoflook
▢
1
theelepel
mosterdpoeder
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
175
gram
Ocean Spay Cranberries
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
limoensap
▢
1
eetlepel
munt
Voor de kippenboutjes:
▢
citroensap
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel
rozemarijnblaadjes
▢
8
kip
een grill of barbecue
Instructies
Chutney:
rasp de komkommer grof en bestrooi hem met zout.
Laat ± 15 minutenuitlekken en knijp de komkommer goed uit.
Bak in de olie de ui en de knoflook ± 10 minuten zachtjes. Roer er het mosterdpoeder en de cayennepeper door.
Voeg de komkommer, de cranberry compote, het citroensap, het limoensap en zout naar smaak toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
Laat de chutney afkoelen en meng er de muntblaadjes door.
Bewaar de chutney tot het gebruik koel.
Verwarm de grill of barbecue voor.
Kippenboutjes:
Meng het citroensap, de olie, knoflook, zout, peper en rozemarijnblaadjes en laat de kippenboutjes ± 15 minuten in dit mengsel marineren.
Rooster de kip ± 15 minuten op of onder de grill of ± 20 minuten op de barbecue keer regelmatig.
Serveer ze met de chutney.
Geef hierbij Witte en Wilde rijst, gekookt in kippenbouillon met 1 eetlepel kerriepoeder.
Garneer met geroosterde amandelsnippers en bloemen van radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Gevogelte
/
Kip