Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde krabbetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
in 4 stukken verdeelde krabbetjes
Voor de marinade:
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
ui
▢
3
knoflook
▢
1
blikje
tomatenpuree
68 gr
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
theelepel
zout
▢
¼
theelepel
peper
▢
4
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
basterdsuiker
▢
1
dl
kippenbouillon
tablet
▢
2
eetlepel(s)
worcestershiresaus
Instructies
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal.
Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.
Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant.
Bestrijk ze met de marinade.
Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.
Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pittige pruimensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vlees