Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kweeperentaart met kwark
Voor 1 vlaai- of springvorm van 22 cm.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
250
g
bloem
▢
225
g
boter
▢
180
g
suiker
▢
5
g
zout
Voor de vulling:
▢
3
kweeperen
ongeveer 750 g
▢
70
g
amandelen
▢
60
g
volle kwark
▢
60
g
boter
▢
35
g
rozijnen
▢
25
g
suiker
▢
½
tl
kaneel
▢
½
tl
gemengde specerijen
gember, cardemom, piment en kruidnagel in een verhouding van 10:4:1:1, of speculaaskruiden of 5-spices
▢
3
eieren
Instructies
Doe zout, suiker, bloem en boter in een kom.
Snijd de boter in kleine stukjes en kneed tot je een elastische deegbal hebt.
Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
De vulling:
Kook de geschilde en in stukken gesneden kweeperen gaar.
Doe alle ingrediënten behalve rozijnen en het deeg in een blender of grote vijzel en maak er een smeuïge moes van.
De hoeveelheid voor de vulling is voldoende voor een grote vlaai of een springvorm met een diameter van 22 cm.
Bekleed een ingevette en met bloem bestrooide springvorm of vlaaienvorm met het deeg.
Verdeel de vulling over het deeg, versier eventueel de rand van de taart naar eigen inzicht.
Bak de taart in de oven op 180°C gedurende 40 tot 50 minuten.
Controleer of de vulling gaar is, haal de vorm uit de oven en laat vijf minuten rusten.
Haal vervolgens de taart uit de vorm en laat deze op een taartrooster afkoelen, of serveer meteen.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart