Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept kalfsbouillon
Porties:
2
liter
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg.
kalfsschenkel of platte rib en enkele beenderen met merg
▢
1
ui
▢
2
wortelen
▢
1
selder
▢
2
prei
▢
4
kruidnagel
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
peterselie
▢
1
teentje
look
▢
6
peper
▢
zout
▢
2,5
liter
water
Instructies
Eerst wordt het vlees geblanceerd
Leg de stukken vlees in een ruime pot koud water
Breng het water tot aan het kookpunt
Voeg dan een eetlepel zout toe
Je zult zien dat alle gestolde bloed en vuil samen met een vies schuim naar boven komen drijven
Schep met een pollepel al dat vuil weg en breng even aan de kook
Giet daarna alle blanceervocht weg
Spoel het vlees in koud water
Doe vers water (+/- 2,5 liter) in de pot en leg het vlees erin
Zet opnieuw op het vuur en breng aan de kook
Schuim weer af indien nodig
Snijd de wortels, ui en de preistaven in grove stukken
Snijd de selder tamelijk fijn
Bind peterselie, tijm en laurier samen tot een tuiltje
Leg dat in het kokende water en voeg ook de groenten en andere kruiden toe
Als het water kookt, zet je het vuur wat lager en laat je het mengsel 2 à 3 uur voorzichtig rimpelend trekken
Haal het vlees uit de pot
Giet alle ingrediënten door een puntzeef
Notities / Tips / Wijnadvies
Het soepvlees kan men warm of koud serveren Koud soepvlees fijn gesneden met wat mosterd en bruin brood smaakt heel lekker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bouillon