Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Porties:
15
koffiebroodjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
80
g
rozijnen
15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
▢
75
g
banketbakkersroom mix
▢
2
eetlepel(s)
abrikozenjam
▢
1
ei
geklutst
▢
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.
Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. .
Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.
Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.
Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.
In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de banketbakkersroom door advocaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
Feestdagen etc
Pasen