Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Roodbaarsfilet met Auberginekaviaar
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
2
potjes
geroosterde paprika
à 465 g
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
eetlepel
azijn
▢
6½
eetlepel
olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
4
roodbaarsfilets
ca. 125 g per stuk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
Was de aubergines, halveer ze in de lengte en laat ze ongeveer 30 minuten zacht worden in de oven.
Laat de aubergines ongeveer 15 minuten afkoelen, lepel het vruchtvlees uit de schil en hak het grof.
Snijd ondertussen de geroosterde paprika's klein.
Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en meng het met azijn en 5 eetlepels olijfolie.
Schep de stukjes aubergine en paprika erdoorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bestrijk de roodbaarsfilets aan beide kanten dun met olie.
Leg de filets met de witte kant naar onderen op een bakplaat.
Schuif de bakplaat vlak onder de hete grill en grill de roodbaarsfilets in ongeveer 4 minuten lichtbruin en gaar.
Leg de roodbaarsfilets op voorverwarmde borden en schep de aubergine
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met ciabattabrood en een gemengde salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de gegrilde roodbaarsfilet en de smaakvolle auberginekaviaar.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis