Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gratin van artisjok en tuinbonen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
ml
slankroom
▢
2
ei
losgeklopt
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
½
citroen
geraspt en geperst
▢
2
blik
artisjokken
à 400 g, uitgelekt
▢
250
g
tomaat
gehalveerd
▢
450
g
tuinbonen
diepvries, ontdooid
▢
100
g
geraspte kaas
30 +
▢
1
meergranen stokbrood
in plakken
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Slankroom bijna stijfkloppen.
Ei, mosterd, citroenschil, -sap en ½ theelepel zout en peper erdoor scheppen.
In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten.
Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen.
Roommengsel erop scheppen en gladstrijken.
Kaas erover verdelen.
Schaal in midden van oven in 20 minuten goudbruin bakken.
Gratin serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk