Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamlappen met rode-wijnsaus en hutspot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
panklare hutspotgroente
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
400
g
hamlappen
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
300
ml
volle rode wijn
▢
1
tomaat
in parten
▢
1
kippenbouillon
verkruimeld
▢
600
g
aardappels
in stukken
▢
100
ml
melk
Instructies
In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 minuut in olie fruiten.
Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden.
Wijn langs rand in pan schenken.
Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 minuten gaarstoven; af en toe keren.
Intussen in ruime pan met water en ½ theelepel zout aardappel en hutspotgroente in 15 minuten gaarkoken.
Melk 15 seconden in magnetron verwarmen.
Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen.
Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees