Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Havermoutkoekjes met rozemarijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
havermout
▢
100
g
bloem
▢
½
zakje
bakpoeder
▢
1
takje
verse rozemarijn
fijngesneden
▢
1
eetlepel(s)
rietsuiker
▢
75
g
vloeibare bakboter
voor roerbakken, koken en braden
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
3
eetlepel(s)
melk
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en ½ theelepel zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.
Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 eetlepel melk toevoegen).
Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen.
Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.
Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschevan bakplaat nemen.
Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.
Bewaren in goed afgesloten koektrommel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek