Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan gedurende 3 minuten goudbruin en maal het vervolgens fijn in een keukenmachine.
Voeg de boter en poedersuiker toe aan de keukenmachine en laat deze draaien.
Voeg één voor één de eieren toe.
Voeg tot slot het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed.
Halveer de kersen met een scherp mesje.
Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm.
Schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de gehalveerde kersen in het beslag.
Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bestrooi de cakejes met een beetje poedersuiker voordat je ze serveert.
Serveer de cakejes met geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze amandel-kersencakejes. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de cakejes mooi aanvullen.