Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde lamsbout I
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olie
▢
6
eetlepels
whisky
▢
4
eetlepels
citroensap
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepel
basterdsuiker
▢
1
mespunt
dragon
▢
1
mespunt
rozemarijn
▢
1
mespunt
marjolein
▢
750
gram
lamsbout zonder bot
▢
50
gram
boter
Instructies
Pel voor de marinade de teentjes knoflook en pers ze uit.
Roer de overige ingrediënten en de knoflook door elkaar.
Leg de lamsbout in een schaal, schenk de marinade erover en laat het vlees (afgedekt)
2-3 uur marineren.
Keer het vlees af en toe.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel om en om bruin.
Neem het vlees uit de pan en leg het op een druipschaal in een passende ovenvaste schaal.
Dek het vlees met aluminiumfolie af en laat het, alvorens het aan te snijden,
tenminste 5 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees