Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
rijst
▢
2
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
schaaltje varkensfiletlapjes
ca. 400 g
▢
2
zakken gebroken sperziebonen
a 300 g
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
sambal manis
▢
100
ml
woksaus zoete soja
flesje à 175 ml
Instructies
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Uien en knoflook pellen.
Uien in ringen snijden.
Knoflook snipperen.
Vlees in reepjes snijden.
Boontjes met zout in 8 minuten beetgaar koken.
In wok olie verhitten.
Vlees op hoog vuur in 3 minuten bruinbakken.
Ui en knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken.
Sambal en woksaus toevoegen en even meewarmen.
Rijst met varkensvleesreepjes en gekookte boontjes serveren.
Lekker met kroepoek en atjar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Norton Torrontés
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters