Roer in een kommetje de helft van de boter zacht, pers de knoflook erboven uit en roer de peterselie, een snufje cayennepeper en een snufje zout erdoor.
Snij de lente-uitjes in lange, dunne reepjes.
Halveer de schnitzels.
Leg een schnitzel tussen 2 laagjes vershoud-folie en rol hem met een deegroller iets dunner uit.
Herhaal dit met de andere schnitzels.
Leg op elke schnitzel een paar reepjes lente-ui en verdeel de peterselieboter er in klontjes over.
Rol de schnitzels op en bind om beide uiteinden een stukje garen of steek de rolletjes met cocktailprikkers vast.
Verhit de rest van de boter in een braadpan of een koekenpan.
Bestrooi de rolletjes met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter.
Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de rolletjes in ongeveer 10 minuten verder gaar.
Keer ze af en toe om tijdens het stoven.
Schep de rolletjes op 2 warme borden.
Roer de slagroom door het bakvet en breng het aan de kook.
Breng deze saus op smaak met peper en zout.
Schenk de saus over de rolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: De kalfsvinken zijn erg lekker met gekookte aardappelen en een salade.Variatietip: Je kunt met dit recept lekker variëren door telkens verschillende kruiden in de boter te gebruiken.