Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool met champignonjus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg kruimig kokende
aardappels
geschild en in stukken
▢
zout
▢
750
g
boerenkool
panklare
▢
1
runderrookworst
à 275 g
▢
1½
eetlepel(s)
olijfolie
traditioneel
▢
2
ui
in ringen
▢
250
g
champignons
▢
1
zakje
rundvleesjus
Instructies
Doe de aardappelen in een ruime pan en schenk er zoveel water op zodat ze voor de helft onderstaan.
Verdeel de boerenkool erover en kook de aardappelen met de groenten in ± 20 minuten gaar.
Wel intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de uien ± 5 minuten op halfhoog vuur.
Bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur mee.
Voeg 2½ dl koud water en de inhoud van het zakje jusmix toe en breng de jus al roerende aan de kook.
Giet de aardappelen en de boerenkool af maar vang 2 dl van het kooknat op.
Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en voeg zoveel kooknat tot zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Doe hem over in een schaal en serveer met de champignonjus en de in plakjes gesneden worst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Jean Balmont Cabernet Sauvignon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot